A bőrünk fiatalságának fenntartása

Hogyan őrizzük meg bőrünk rugalmasságát?

Divat
27. Aug 2020
1222 megtekintés
A bőrünk fiatalságának fenntartása

Ha valaki, akkor mi nők pontosan tudjuk, mekkora mumus is az életünkben az öregedéstől való félelem. Vajon a bőröm mikor kezd el veszíteni a rugalmasságából? Ha eljön az ideje, meg tudom majd gátolni? Vagy legalább le tudom lassítani a folyamatot? Mire kell odafigyelnem?

Milliónyi kérdés fogalmazódik meg bennünk akkor, amikor elérünk életünknek abba a bizonyos szakaszába, ahol komolyabban kezdünk el foglalkozni bőrünk kellő ápolásával.
Igaz rengeteg múlik az életvitelünkön és a genetikánkon, de általánosságban elmondható, hogy bőrünk rugalmasságának fokozatos elvesztése a 30-as éveinkben kezdődik. Ez a folyamat az elasztin és kollagén testünk általi természetes termelésének visszaesésével kezdődik, amely összefüggésben van bőrünk vízmegkötő képességével is. Ezért is nagyon fontos a rendszeres és minőségi hidratálás.

Bőrünk öregedését meggátolni ugyan nem lehet, de lelassítani lehetséges. Mivel én személy szerint nem vagyok a mesterséges öregedésgátlás pártján, ezért szeretnék veletek megosztani egy pár általam kipróbált és határozottan bevált praktikát.

- a rendszeres folyadékfogyasztás (naponta kb. 2 liter) kimondottan jót tesz a bőrünknek, ugyanis a hidratálás az egyik legfontosabb

- 8 óra alvás minden nap (lehetőleg háton)

- szemkörnyékápoló használata minden éjszaka (már a 20-as éveinkben, mint mondtam a hidratálás az egyik legfontosabb), de ha napközben feldobnánk egy kis sminket, akkor is ajánlott alá     szemkönyékápolót használni

- megfelelő sminklemosó használata (lehetőleg hidratáló lemosótej legyen, semmiképp sem szappan, mert attól csak kiszárad a bőrünk)

- tisztió maszk és arclemosó használatakor lehetőleg kerüljük a szemkörnyéket (nem véletlenül ez arcunk legérzékenyebb pontja, ugyanis itt nagyon vékony a bőrünk)

- otthoni arcmasszázs, akár saját magunknak, kiemelve a szemkörnyéket

- figyeljünk oda arra is, hogy sok A-, E-, B- és C vitamin tartalmú ételt fogyasszunk, ugyanis ezek segítenek bőrünk rugalmasságának megőrzésében (C-vitamin tartalmú ételek pl. a citrusfélék,     zöldpaprika, kivi, káposzta)

- uborka karikák (amilyen vicces, olyan hatékony)

- aloe vera (feszesít, zselés formában)

- igazi csodaszerek számomra a hyaluronsav tartalmú arcápolók, amelyektől szó szerint pár perc alatt feszesebbnek érzem a bőröm :)

 

Természetesen mindannyiunk bőre más, ezért ajánlom, hogy ti is próbáljatok ki több otthoni praktikát is, hogy meglássátok, Nektek mi válik be.
-B.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás

Új hozzászolás

Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj ha hozzá szeretnél szólni.
« BLOG | DIVAT | TECHNIKA »
Témák
KellNekem
Minden hír
Blog
Mert mindenkinek KELL blog...
Divat
Minden ami divat
Technika
Minden ami technika
Autó/Motor
Minden ami autó vagy motor
Utoljára kommentált
Nagyon jó teló, ajánlom!
Az új Huawei P30 és P30 Pro ok...
???????????????? Köszönjük a szép szavakat! Kitartás mindenk...
Hogyan üssük el az időt a kara...
Csak legyen már vége ennek az egésznek...
Idei nyarunk legjobb programja...
állítólaga bichon havanese is jó, erröl mit tudtok?
Háziállat allergiásoknak
Köszi a videót, kiprobáltam ennek a maszknak a varását, es t...
COVID-19 Fontos a járvány elle...
Kedves Bandi! A bichonok családjába tartozó havanese és bolo...
Háziállat allergiásoknak